WordPress Hosting

Het vinden van goede WordPress hosting kan best een uitdaging zijn. Dit komt omdat het aanbod groot is en veel starters niet precies weten waar ze op moeten letten. Op deze pagina geef ik je handvatten bij het kiezen van de juiste WordPress hosting.

Waarom is goede webhosting belangrijk

Als je besluit om een website te gaan maken komt er veel op je af. Je moet een domeinnaam vastleggen, besluiten met welk CMS je gaat werken, content maken en niet onbelangrijk een hostingbedrijf kiezen. Webhosting is een van de belangrijkste factoren van een website. Dit komt omdat goede webhosting zorgt voor een snelle website, wat goed is voor SEO(zoekmachine optimalisatie) en conversies.

Check de snelheid van je WordPress website

Als je al een WordPress site hebt, maar niet precies weet hoe snel deze is, dan is Google analytics je startpunt. In analytics scroll je door wat statistieken, maar de precieze betekenis van alle termen weet je niet en je fixeert je alleen op het bezoekersaantal. Dat analytics een beetje omslachtig is beaam ik direct, maar je hoeft ook absoluut niet de hele dag ingelogd te zijn om de statistieken uit te pluizen. Een paar belangrijke statistieken zou je echter wel goed in de gaten moeten houden, dit zijn:

  • De gemiddelde duur van een sessie
  • Het Bouncepercentage

Een hoog bouncepercentage heeft vaak te maken met het traag laden van je website wat kan resulteren in het mislopen van heel veel verkopen of geïnteresseerden! Als dit bij jou ook het geval is, kan het te maken hebben met jouw hostingbedrijf. Check de snelheid van je website met de onderstaande tools.

https://tools.pingdom.com/

https://developers.google.com/speed/pagespeed/insights/

Welk type hosting heb ik nodig?

Welk cms gebruik je, is de belangrijkste wedervraag. Deze pagina gaat over WordPress hosting. Dit CMS is in vergelijking met bijvoorbeeld Magento licht en daarom draait een standaard WordPress installatie goed op shared hosting. Bij dit type hosting deel je de server met andere websites en koop je ruimte en bandbreedte in. Kwalitatieve hostingbedrijven werken meestal met 2 servers. Als één server uitvalt wordt er automatisch geswitcht naar de backup-server zodat je website nagenoeg altijd online is.
Als je meer dan 20 000 bezoekers per maand verwacht of hebt, dan kun je beter voor VPS- hosting of een dedicated server kiezen.
Deze twee oplossingen zijn een stuk meer schaalbaar en kunnen grote hoeveelheid verkeer aan.
Uiteraard is de investering hoger en kan het zijn dat je de server zelf moet inrichten.

Wildgroei aan WordPress hosting

Voor een nieuwkomer in hosting-land is het moeilijk kiezen, WordPress hosting is op internet één van de zwaarst beconcurreerde markten en er wordt hevig op geadverteerd. Laat ik eerst een geheim onthullen waar de meeste hostingbedrijven niet zo blij mee zullen zijn: de meeste Nederlandse hostingbedrijven kopen hun hosting in en zijn dus eigenlijk ‘reseller’ van grote internationale spelers. De ‘resellers’ hebben natuurlijk een opslag, anders verdienen ze niks. Probeer dus altijd direct bij de bron je hosting in te kopen, dit kan zo een paar tientjes per maand schelen. De servers kunnen overigens heel goed zijn bij ‘resellers’ maar ze zijn in mijn ogen een beetje overbodig. De hostingbedrijven in de webhosting vergelijker zijn geen resellers.

Installeer de juiste cache plugins voor meer snelheid

Met alleen een snelle server ben je er vaak nog niet, je hebt zogenaamde cache plugins nodig om de snelheid acceptabel te maken. Cache plugins slaan delen van de site op in vereenvoudigde databases, ze worden eigenlijk gebundeld zodat een site sneller zichtbaar is. Je internetbrowser werkt volgens hetzelfde principe, op het moment dat jij een website een keer hebt bezocht slaat je computer dit op zodat een website bij een eventueel volgend bezoek sneller laadt. Een computer haalt sneller informatie van de harde schijf dan van een externe servers, logisch natuurlijk. In mijn ogen is de beste (gratis) cache plugin voor WordPress WP Fastest Cache.

Welk hostingbedrijf gebruik ik ?

Nadat ik veel hostingbedrijven heb uitgeprobeerd, plus zelf bij ‘resellers’ heb gezeten, ben ik uitgekomen bij een mooi hostingbedrijf : SITEGROUND. Kort samengevat: snelle servers, erg goede klantenservice, uitstekende prijzen, je kunt eenvoudig upgraden en ze gebruiken Cpanel!

Internet Marketing Kennisbanken

Webhosting Kennisbank

Wat is Webhosting
Website Hosting
Webhosting Vergelijken
Goedkope Webhosting
Magento Hosting

Internet marketing kennisbanken

SEO (zoekmachine optimalisatie)
Webhosting
Email Marketing
Online Adverteren
WordPress

 

Share This