Webhosting Kennisbank

Webhosting Kennisbank

Webhosting is één van de belangrijkste onderdelen van jouw online business. Je kunt hosting goed vergelijken met de motor in een auto. Een snelle auto heeft een sterkere motor, maar verbruikt ook meer brandstof waardoor hij duurder in gebruik is. Als je een razendsnelle site wilt, moet jouw hostingpartner wel servers hebben die deze snelheid kunnen leveren. Omdat de concurrentie op de hostingmarkt gigantisch is en er veel vakjargon wordt gebruikt is het voor veel mensen lastig om een goede, snelle en veilige partij te vinden.

Een tweede moeilijkheid zijn de verschillende CMS (Content Management Systems) die allemaal een ander type hosting verlangen. Als je met WordPress werkt heb je te maken met een relatief licht CMS, dit systeem draait op veel servers prima. Er zijn in tegenstelling tot WordPress ook hele zware CMS, Magento is hier een goed voorbeeld van. Er zijn niet heel veel partijen die goede shared web hosting (meerdere sites op één server) voor Magento aanbieden. Het wordt in veel gevallen wel aangeboden, maar het uiteindelijke resultaat is vaak teleurstellend (ik heb vaak met dit bijltje gehakt).

Als je nieuw bent op de hostingmarkt, dan wil ik je adviseren om eerst deze pagina te lezen wat is webhosting. Op deze pagina leg ik je alles stap voor stap uit en weet je na het lezen van de informatie waar je op moet letten bij het kiezen van een hostingbedrijf. Heb je al een webhosting bedrijf, maar ben je niet helemaal tevreden, raadpleeg dan deze pagina webhosting vergelijken.

Als je vragen hebt aan de hand van de informatie op deze pagina? Dan bereik je me het snelst via Twitter, maar een mailtje, via Instagram of Facebook mag natuurlijk ook.

Share This