Bij het opzetten van een website dien je op voorhand met verschillende zaken rekening te houden. De mogelijke groei van je website is hier een goed voorbeeld van! Wanneer je op termijn dagelijks honderden tot zelfs duizenden bezoekers verwacht te mogen ontvangen, kan het raadzaam zijn om direct voor een VPS te kiezen. VPS staat hierbij voor Virtual Private Server, wat het tegenovergestelde van shared webhosting is. Door voor een VPS te kiezen, heb je de server voor jezelf. Dit betekent dat ruimte niet gedeeld hoeft te worden met andere websitehouders en dat je zodoende ook onafhankelijk bent van deze websites. 

Voordelen van een VPS voor je website 

De onafhankelijkheid biedt je het voordeel, dat een aanval op andere websites geen invloed heeft op je eigen website. Tenzij je vanzelfsprekend meerdere websites op de VPS laat draaien. Ook heb je bij het gebruik van een VPS een veel grotere keuzevrijheid. Je bepaalt zelf op welke manier je de server configureert. Het spreekt voor zich, dat je dit ook aan de aanbieder van de VPS over kunt laten! Houd er rekening mee dat er enige technische kennis vereist is om een server op de juiste wijze in te kunnen richten. Op deze website vind je meer informatie over een VPS. 

Shared webhosting vaak voldoende voor kleine websites

Voor het onderhouden van een kleine website met maximaal enkele honderden bezoekers per dag volstaat shared webhosting. Het voordeel van shared webhosting is dat je een veel minder hoge prijs voor de webhosting betaalt. Vaak is het verstandig om hierbij niet voor de goedkoopste oplossing te kiezen, maar juist voor kwaliteit te gaan. Voor enkele tientallen euro’s per jaar, heb je vaak een degelijk webhostingpakket bij een betrouwbare aanbieder van webhosting. 

Share This