SEO tips

De afgelopen jaren zijn er veel kanalen bijgekomen om verkeer naar je website te trekken, toch zijn de SEO (zoekmachine optimalisatie) tips in dit artikel nog steeds relevant, omdat Google nog steeds de meest gebruikte vraagbaak is.
De vragen die gesteld worden zijn natuurlijk zeer divers, maar als een zoekterm wordt ingetypt en deze is gerelateerd aan jouw branche, dan wil je natuurlijk op een van de eerste plakken staan.

Of dit lukt is afhankelijk van een twee belangrijke factoren, zijn er veel concurrenten die op dezelfde termen willen scoren en is jouw SEO op orde? In dit artikel geef ik je SEO tips die je makkelijk kunt toepassen en waar je niet direct technische kennis voor nodig hebt.

Content is koning, keizer, admiraal

Hoewel ik vaak pretendeer dat internetgebruikers heel visueel zijn ingesteld is Google dat eigenlijk niet.
Afbeeldingen zijn dus belangrijk om je bezoekers te inspireren en aan te zetten tot het doen van een actie, maar helpen slechts marginaal mee bij de vindbaarheid van je website. Content is daarentegen cruciaal voor de vindbaarheid. Zorg dat je de onderstaande punten toepast in je content strategie:

  • De content moet uniek zijn. Als je content gebruikt wat al op een andere website staat kun je in het ergste geval een penalty van Google krijgen.
  • De content moet een minimale lengte hebben van 300 woorden.
  • Gebruik in de teksten een aantal keer het keyword waar je op gevonden wilt worden. Niet overdrijven!
  • Zorg dat je keyword in de koptekst staat, dit is je H 1 en daar mag je één van gebruiken per pagina.
  • Werk met tussen koppen, dit zijn je H 2 koppen, hier kun je meerdere van gebruiken.

Maak gebruik van Interne links

Google kijkt o.a. naar het aantal linkjes die naar een pagina of bericht verwijzen. Het is natuurlijk een enorme klus om in elke tekst handmatig links toe te voegen, gelukkig zijn er voor WordPress plug-ins die dit geautomatiseerd doen.
Ik maak gebruik van WP Optimize, deze plug-in linkt automatisch bepaalde keywords naar de door mij ingestelde pagina’s. Het instellen kost een klein beetje tijd, maar op de lange termijn bespaard het je enorm veel tijd.

Maak gebruik van inkomende links, backlinks

Hoewel backlinks in de ogen van Google de afgelopen jaren minder belangrijk zijn geworden is het nog steeds goed om links (backlinks) te verzamelen. Een link richting jouw website heeft in de ogen van Google een bepaalde waarde. Deze waarde wordt bepaald aan de hand van de page rank waarop jouw link staat. Als je een link krijgt van een website met een hoge page rank zal dit meer effect hebben op je positie, dan een link van een website met een lage page rank.

Hieronder zie je een voorbeeld van een backlinkrapport.

seo backlinks rapport
Deze website heeft in totaal 1800 backlinks, een respectabel aantal. In de eerste kolom kun je zien dat de websites waar de links staan een prima page rank hebben en dus bijdragen aan goede posities in de verschillende zoekmachines. Het rapport is gegenereerd met SEMRUSH – SEO software.

Stel je page title en meta description goed in

Als je een blog hebt geschreven en de interne en uitgaand links goed hebt ingesteld wil je natuurlijk dat gebruikers van Google op je bericht klikken. De page title valt het meest op in de zoekresultaten, natuurlijk moet deze het keyword bevatten waar je op gevonden wilt worden, maar hij moet een potentiële lezer ook verleiden om jouw blog of pagina te lezen. Om dit voor elkaar te krijgen kun je gebruikmaken van een CTA (Call To Action) Hierbij kun je denken aan:

  • Lees dit direct.
  • Laatste maten – bestel nu.
  • Schrijf je in en ontvang korting op (keyword).
  • Lees dit eest voordat je ( keyword).

De meta description is de tekst onder de title, zie het voorbeeld hieronder. Hoewel de meeste mensen een actie doen aan de hand van de title is kun je ze met de meta description net het laatste duwtje geven om te klikken. Begin de meta description altijd met het keyword.

Meta description en title SEO

De bovenstaande SEO tips kun je zonder technische kennis inzetten voor jouw website / webshop. Heb je mijn SEO checklist al? Erg handig als geheugensteuntje. Succes

Marketing bureau nodig:

Online Marketingbureau SEO Snel

Share This