Magento Hosting

Magento Hosting

Goede Magento Hosting vinden is een uitdaging, maar wel een uitdaging die je serieus moet nemen. Zonder goede webhosting wordt de kans op een succesvolle webshop een stuk kleiner.
De uitdaging zit hem met name in de het aantal aanbieders. Er zijn heel veel bedrijven die pretenderen dat ze Magento kunnen hosten, maar wat in de praktijk niet altijd zo blijkt te zijn. Deze pagina geeft je handvatten bij de keuze van een Magento hosting provider.

Technische specificaties

Magento is een zwaar CMS. Dit wel zeggen dat de broncode ingewikkeld is en een uitgebreide mappenstructuur kent. Ik zal je niet vermoeien met ingewikkelde PHP-scripten die weergeven dat Magento een serieus CMS is, maar de vragen hieronder op technisch gebied zijn zeker het stellen waard :

  • Wordt er gebruik gemaakt van een speciale Magento server?
  • Is er Informatie beschikbaar over de (linux, Apach, MySQL, PHP) stack. Deze moeten minimaal aan deze voorwaarden voldoen: Stack Requirements
  • Worden er op de server ook andere CMS gehost? Als dit het geval is kun je beter verder zoeken. WordPress heeft als voorbeeld een hele andere stack nodig.
  • Is er een demo Magento webshop beschikbaar die op dezelfde server draait? Check de snelheid Met Pagespeed insights of Pingdom Website Speed test.
  • Hoe hoog is de uptime garantie? Minder dan 99% is onacceptabel.   

Als het hostingbedrijven alle vragen duidelijk beantwoord en je niet met een kluitje het riet in stuurt, dan heb je waarschijnlijk een goede partner gevonden.

Goedkope Magento Hosting is vaak niet de beste keus

Zoals je nu waarschijnlijk begrijpt is het niet verstandig om voor de goedkoopste optie te kiezen. Magento verlangt veel capaciteit van de server en niet alle hostingbedrijven voorzien in die capaciteit, maar bieden het wel aan. Een gevolg hiervan is dat er te veel websites op de server staan en jouw Magento webshop langzaam wordt.
De prijsrange tussen de verschillende aanbieders is gigantisch, sommige aanbieders starten bij een paar euro per maand andere vragen het honderdvoudige. Mijn ervaring is dat je tussen de 20,- en 30,- euro goede hosting kunt vinden voor Magento. Zie de pagina, Webhosting Vergelijken voor een compleet overzicht.     

Veiligheid/security

Veiligheid is en wordt steeds belangrijker voor webshops. Consumenten letten steeds vaker op het slotje in de browser. Deze wordt geplaatst als je een SSL certificaat hebt, het adres begint dan met https:// in plaats van http://. Deze techniek wekt met name vertrouwen voor de consument maar sluit bijvoorbeeld DDOS aanvallen op de server niet uit. Grote webshops worden regelmatig aangevallen om toegang te krijgen tot de databases.
Stel ook hier een aantal vragen over: Wordt er gebruik gemaakt van multi-layer security, dit betekend dat de data op meerdere servers staat opgeslagen. Een andere vraag is die van het aantal DDOS aanvallen afgelopen periode. Er zijn in de meeste gevallen ook genoeg reviews te vinden over dit soort zaken.    

Support

Bij Magento Hosting is goede support essentieel. Als je webshop van het een op andere moment niet meer bereikbaar is, dan kun je veel omzet mislopen. De respons time is hierin een belangrijke factor en de bereikbaarheid natuurlijk ook. Tegenwoordig bieden goede hostingbedrijven dag en nacht support. Tot slot is proactieve support ook een belangrijk punt. Magento wordt regelmatig ge-update, dit is in tegenstelling tot WordPress geen eenvoudige klus. Lang niet alle aanbieders updaten jouw Magento installatie automatisch. Goede webhostingsbedrijven gebruiken tools om na te gaan of alles, zoals CPI (Paymanet Gateway) probleemloos draaien.  

Internet Marketing Kennisbanken

Webhosting Kennisbank

Wat is Webhosting
Website Hosting
Webhosting Vergelijken
WordPress Hosting

Internet marketing kennisbanken

SEO (zoekmachine optimalisatie)
Webhosting
Email Marketing
Online Adverteren
WordPress

Share This