Na het installeren van WordPress wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag met je nieuwe website. Maar door je enthousiasme ben je razendsnel door het installatieproces gelopen en heb je niet alle benodigde gegevens onthouden of opgeschreven. Je navigeert naar je URL maar hoe kom je ook alweer in de backend van je website? Geen nood het is erg eenvoudig en hoe het inloggen in WordPress werkt staat in dit deel van de WordPress handleiding beschreven. Om het nog eenvoudiger te maken laat ik je een methode zien om het inloggen makkelijker en veiliger te maken.

Inloggen in WordPress

In bijna alle gevallen kun je inloggen in jouw WordPress website door /wp-admin achter jouw domeinnaam te zetten. De volledige URL zier er dan zo uit : jouwdomeinnaam.nl/wp-admin. Het kan zijn dat je heb gekozen voor een URL met of zonder WWW en de land extensie .NL kan natuurlijk ook een .COM, BE etc. zijn. Na het invoeren van de URL verschijnt het onderstaande scherm.

inloggen in WordPress inlogscherm
Nu hoop ik dat je de gebruikersnaam en het wachtwoord wel ergens hebt genoteerd of onthouden. Mocht dit niet het geval zijn dan kun je “Wachtwoord vergeten” aanklikken, vervolgens wordt deze naar het eerder opgegeven e-mailadres gestuurd.

Het inloggen in WordPress veiliger en makkelijker maken

Omdat elke nieuwe WordPress installatie het zelfde inlogadres heeft, is het voor spammers en erger hacker dus heel eenvoudig om /wp-admin achter een webadres te zetten. Vervolgens kunnen ze proberen om toegang tot je website te krijgen. Daarom kan het verstandig zijn om /wp-admin te veranderen naar een ander adres welke jij makkelijker kunt onthouden en waar spammers en hackers minder makkelijk achter komen.

/WP-ADMIN veranderen naar een andere URL

Om /wp-admin te veranderen gaan we aan de slag met een plug-in, genaamd Cerber Security & Limit Login Attempts. Deze plug-in is goed beoordeeld heeft veel downloads en wordt regelmatig geüpdatet. Als je nog niet eerder een plug-in hebt geïnstalleerd, dan staan de stappen hieronder beschreven:

  • Als je bent ingelogd in WordPress heb je aan de linkerkant het menu staan. Klik op plug-ins.
    plug-in installeren inloggen wordpress

 

  • Als je op het menu “Plugins” klikt klapt deze uit en klik je op “Nieuwe plugin“.
  • Vervolgens zoek je de plugin op door “Cerber Security” in de zoekbalk in te voeren.
  • De onderstaande afbeelding verschijnt, klik op “Nu installeren
    inloggen wordpress beter beveiligen

 

 

 

 

 

 

Cerber Security & Limit Login Attempts instellen

Na het installeren moet je de plug-in activeren, vervolgens wordt deze zichtbaar in het menu onder WP Cerber. Klik het dashboard aan en je ziet het onderstaande menu. Navigeer naar “Hoofdinstellingen”.

inloggen wordpress cerber security instellen

Vervolgens scroll je naar beneden totdat je “Aangepaste inlog pagina” ziet staan. In deze sectie geef je een nieuw adres op welke wp-admin en wp-login vervangt. Noteer de nieuw gekozen URL en vink de box “wp-login.php uitschakelen” aan. Een voorbeeld van deze velden staat in de onderstaande afbeelding.

Tot slot scroll je naar beneden en sla je de wijzigen op door op “Wijzigingen opslaan” te klikken

Gefeliciteerd, je hebt je WordPress site beter beveiligd voor spammers en hackers. 

Share This