Optimale affiliate Marketing

We hebben het hier al vaker gehad over affiliate marketing en de voordelen en nadelen van de marketing, en ook elders wordt er veel gepraat over deze lucratieve manier van geld verdienen.

Maar wat is nou de beste toepassing, hoe werkt optimale affiliate marketing en waar liggen de belangrijkste valkuilen bij het opbouwen van het systeem op je website?  

Optimale affiliate marketing, wat is dat?

Onder optimale affiliate marketing wordt veelal een affiliate marketing website verstaan waar een goed inkomen op verdiend wordt, zonder al te veel eigen investering in geld. Over het algemeen zijn optimale affiliate marketing websites bron van een regelmatige inkomst en is het conversiepercentage minstens 1% (liever nog rond de 2 a 3% uiteraard, zeker wanneer er niet alleen gewerkt wordt met sales, maar ook met clicks en leads).

Hoe werkt optimale affiliate marketing niet?

Een website met gericht op affiliate marketing heeft veel gangbare aspecten wel, maar er zijn ook bepaalde dingen die je nooit op dit soort website zult aantreffen. Allereerst heeft een website met optimale affiliate marketing nooit vreemde vormfouten of veel spelfouten verspreid over de website. Dit zorgt namelijk voor wantrouwen en irritatie, dus deze zal je hier zeker niet vinden. Ook vind je zeker geen inactieve links of koppelingen die niet werken. Dit is namelijk verspilling van ruimte en inkomsten en dit past zeker niet binnen het woord ‘optimaal’. Maximale benutting van de ruimte en de beschikbare informatie is immer het begin van het behalen van een maximaal resultaat.

Optimale affiliate marketing, hoe werkt het wel?

Allereerst is het belangrijk om goed over het idee en de niche na te denken, of een goed bezochte website te hebben alvorens je begint met affiliate marketing. Is je idee niet goed of heb je te weinig bezoekers op je website, dan zal affiliate marketing nooit echt goed geld op gaan leveren. Je hebt immers clicks, leads en sales nodig om geld te verdienen en zonder bezoekers op je website is dit volledig uitgesloten.

Heb je al een eigen website die goed bezocht wordt, dan kun je kiezen voor verschillende aanpakken. De beste twee zijn het geven van een link (met of zonder banner) binnen of na een artikel met informatie over het product. Je legt de bezoeker het een en ander uit en laat weten waarom het product zo handig kan zijn. Eventueel kun je zelfs werken met afbeeldingen (eigenlijk precies de aanpak die we voorstaan bij webwinkels).

Een andere aanpak is het vergelijken van producten. Op deze manier breng je niet alleen de bezoekers iets bij, je hebt ook een grotere kans dat de bezoeker via de zoekmachines terecht zal komen op jouw website. En met een beetje extra geluk, wil de bezoeker beide websites bekijken voordat hij een aankoop doet. Doet hij vervolgens een aankoop op de website binnen dertig dagen (afhankelijk van het affiliate netwerk), dan heb je weer geld verdiend.

Optimale affiliate marketing, een paar tips

Een paar tips voor een goede website met affiliate marketing zijn makkelijk te geven. Zo is het verstandig om te werken met genoeg content op de website, een website met alleen banners of linkjes werkt namelijk averechts. Ook is het slim om in te spelen op de wensen, eisen en taal van de doelgroep. Zo weet je zeker dat er bij interesse verder gelezen wordt. Maar boven alles is het belangrijk om altijd te blijven meten en vergelijken, zodat je ook weet welke producten wel lopen en welke linkjes of banners je net zo goed de prullenbak in kunt gooien. Zo heb je namelijk weer ruimte online om producten te promoten die wellicht wel werken. Op die manier kom je al een stuk meer in de richting van optimale affiliate marketing!

Share This