Affiliate Marketing Kennisbank

Affiliate Marketing Kennisbank

Affiliate marketing is met name in Amerika zeer populair bij blogger en andere content gerelateerde websites. In Nederland wordt affiliate marketing ook regelmatig toegepast en kun jij er net als in Amerika een leuk extra inkomen mee verdienen.

Voor advertisers met een behoorlijke marge is affiliate marketing een goede manier om zonder risico meer omzet te genereren. Dit komt omdat een publisher alleen een vergoeding krijgt als er daadwerkelijk een transactie plaatsvindt. In sommige gevallen wordt er ook per lead of per klik afgerekend.

De producten en diensten die middels affiliate marketing worden aangeboden zijn zeer uiteenlopend. Denk aan, software (SaaS), retail, telecommunicatie, travel, financiƫle producten etc. In sommige gevallen krijgen publishers een vergoeding bij het aandragen van een lead. De hypotheek markt is hier een goed voorbeeld van. Online een hypotheek afsluiten gebeurt slecht in een klein percentage van de gevallen. De traditionele financials zien een conversie dus wanneer een bezoeker zijn contactgegevens achterlaat en dan krijg jij als publisher een vergoeding.

Het geen je nodig hebt om op te kunnen treden als publisher is bereik. In veel gevallen hebben publishers een website met veel verkeer, maar je kunt je eigen netwerk, een maillijst, social media kanaal etc. ook inzetten voor het doorsturen van verkeer.

In deze kennisbank geef ik je informatie en tips voor het toepassen van affiliate marketing. De pagina’s en artikelen richten zich met name op de publisher. Als je graag wilt starten als publisher? Dan raad ik je aan om te starten op de pagina “wat is affiliate marketing“. Op deze pagina staat beschreven wat het is en hoe je kunt starten.
Ben je al gestart, maar wil je meer resultaat? Dan kun je de tips raadplegen.

Als je vragen hebt aan de hand van de informatie op deze pagina? Dan bereik je me het snelst via Twitter, maar een mailtje, via Instagram of Facebook mag natuurlijk ook.

Share This