Affiliate Marketing zonder Website

Affiliate Marketing zonder website

Affiliate Marketing zonder website is met de komst van social media, YouTube en Hubpages goed mogelijk. In het verleden was affiliate marketing een aangelegenheid voor bloggers met veel verkeer en een grote maillijst. Er kunnen jaren overheen gaan voordat een blogger genoeg verkeer en autoriteit heeft opgebouwd om er ook echt van kunnen te leven. Veel startende bloggers hebben niet het geduld en de discipline om daar te komen. Als jij een van deze mensen bent die niet van plan is om honderden blogs te gaan schrijven voordat je resultaat in inkomsten ziet? Dan is deze pagina meer dan de moeite waard om te lezen. Ik leg je uit hoe je affiliate marketing zonder website kunt toepassen.      

Kies per kanaal een nichemarkt

Net als bij een blog is het verstandig om een bepaalde niche te kiezen. Als je verschillende producten uit totaal andere markten op één kanaal wilt promoten kom je niet geloofwaardig over. Bloggers kiezen over het algemeen ook één niche omdat het SEO technisch beter werkt dan een versplinterde site met uiteenlopende onderwerpen. Daarnaast wordt het voor jezelf ook een stuk makkelijker. Je kunt onmogelijk de laatste trends volgen van 10 verschillende markten.

Nichemarkten in Affiliate Marketing

Om je een paar ideeën te geven heb ik hieronder de grootste nichemarkten neergezet:

Fashion

Online is fashion een gigantische markt en zijn er veel advertisers (webshops) die met publishers werken. Omdat fashion een redelijk breed begrip is, kinder-fashion, vrouwen-fashion, mannen-fashion etc. kun je overwegen om je op een deelmarkt te richten.
De commissies voor affiliates zijn in vergelijking met bijvoorbeeld software advertisers aan de lage kant, maar het volume is een stuk hoger. In deze markt heb je dus aantallen nodig om goed te verdienen.

Health

Health is even als fashion zowel nationaal als internationaal een grote markt. Superfood, fitness, crossfit etc. zijn populair en er wordt online veel naar gezocht. Marketeers/product ontwikkelaars zien deze trend natuurlijk ook en willen allemaal een stuk van de taart.

Het is dus een markt met veel concurrentie waarin onderscheidend vermogen extreem belangrijk is. De affiliate vergoedingen zijn voor diensten (bijv. online afvalprogramma’s) hoog, maar voor producten (supplementen) laag. Doe dus eerst onderzoek naar de vergoedingen voordat je besluit ergens in te duiken. In het geval van supplementen zijn de commissies meestal niet hoger dan 10%. Je moet dus serieuze aantallen gaan draaien als je hier een inkomen uit wilt halen.

Travel

Travel is online enorm, inmiddels worden online veel meer reizen geboekt dan in de traditionele reisbureaus. De zoekvolumes zijn in de travel gigantisch en je kunt eenvoudig een deelmarkt kiezen. Denk aan een Facebookpagina met informatie over reizen naar Azië.
Ook hier is de concurrentie hoog, reisorganisaties is er natuurlijk alles aan gelegen om direct deals te sluiten met consumenten zonder tussenkomst van publishers.
De commissiepercentages zijn laag, maar de orderbedragen hoog en daarom is het voor publishers een interessante markt.

Energie

Bij energieleveranciers gaat het vaak om meerjarencontracten en daarom zijn ze bereid publishers goede vergoedingen te betalen. De meeste energieleveranciers maken wel onderscheid in het soort aansluiting dat wordt afgesloten. Ondernemers gebruiken vaak meer stroom en daarom zijn de commissies bij zakelijke contracten hoger.

Dit is direct een goed voorbeeld waarom onderzoek zo belangrijk is. Als je hebt besloten om je volledig te richten op de energiemarkt voor consumenten, maar je komt er na verloop van tijd achter dat bedrijven vaker switchen en gevoeliger zijn voor marketingactiviteiten, dan moet je alles omgooien om deze markt meer aan te spreken. Doe dus eerst onderzoek naar de commissies en het zoekgedrag/volume in de markt waarin je aan de slag wilt.
Er zijn nog veel meer nichemarkten die interessant kunnen zijn voor affiliate marketing, bekijk de Nederlandse aanbieders in dit artikel:

 “Affiliate Marketing in Nederland.

Social media

Als je affiliate marketing zonder website wilt gaan toepassen, dan denk je waarschijnlijk al snel aan social media. Dit is een terechte gedachte, want het gaat er per slot van rekening om dat je een groep mensen bereikt met een bepaalde interesse of een probleem. Gelukkig staan de meeste social media kanalen affiliates links toe, aan de slag dus!

Start met onderzoek naar de nichemarkt van jouw keuze. Ga eerst na wat de commissies zijn en hoeveel zoekvolume er in een bepaalde markt zit. Als je bijvoorbeeld besluit om een Facebookpagina te starten over groene smoothies, kijk dan eerst naar concurrenten. Dit kunnen concurrenten zijn met social media kanalen, maar websites en fora zijn ook prima plekken om inspiratie op te doen voor jouw pagina.   

Na de onderzoeksfase wordt het tijd om content (tekst, afbeeldingen, video’s etc.) te gaan maken en te posten. Organische zul je op Facebook steeds minder mensen gaan bereiken en daarom ontkom je niet aan adverteren. Adverteren kost inderdaad geld en daarom moet je goed inzichtelijk maken hoeveel verkeer en conversies een advertentie oplevert. Als je bijvoorbeeld 40,- euro per succesvolle deal krijgt dan besteed je idealiter minder dan 10,- euro per deal, maar kun je tot 39,99,- euro gaan voordat je verlies gaat lijden.

Met Instagram kun je organisch, dus zonder te betalen meer mensen bereiken. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld aan de hand van hashtags # zoeken, als je deze in je post gebruikt heb je kans de juiste doelgroep te bereiken. Naast hashtags kun je ook de followers van een concurrent volgen waardoor je onder de aandacht komt bij de juiste doelgroep.     

YouTube

Youtube is een uitstekend kanaal voor affiliate marketing. Er zijn genoeg vloggers die er hun beroep van hebben gemaakt. Er is dan vaak sprake van een combinatie tussen sponsored video’s, affiliate deals en advertenties.

Maar hoe zijn deze vloggers tot dit punt gekomen? In de eerste plaats is het weer belangrijk dat je een niche kiest met een bijbehorende doelgroep. Door hier onderzoek naar te doen weet je welke video’s goed worden bekeken en hoe je hier op in kunt spelen. Als je geen idee hebt wat voor video’s je moet maken denk dan eens aan product-reviews. Je kunt bijvoorbeeld software met elkaar vergelijken en (gestructureerd) de min-en pluspunten onderbouwen en aanbevelingen doen.    

Gebruik je eigen netwerk

Netwerken, netwerken en nog eens netwerken. Dit wordt natuurlijk in elke business gedaan en bij affiliate marketing is dit niet anders. Maar bij affiliate marketing gaat het om digitaal netwerken. Bij mond tot mond reclame kun je geen link doorgeven met een affiliate code erachter (http://tracking.depositphotos.com/aff_c?offer_id=4&aff_id=10479) zeer onwaarschijnlijk dat ze die in de browser gaan intypen, natuurlijk zijn er wel manieren om deze link in te korten, maar een foutje is zo gemaakt. Daarom kun je beter LinkedIn gebruiken of je bestaande Facebook vrienden. Omdat ze weten wie je bent is de kans groter dat ze iets van je aannemen. Het is wel belangrijk dat je oprecht bent en niet direct begint met verkopen. Vragen stellen en interesse tonen is hierin het belangrijkst, als jouw product vanuit de antwoorden in een behoefte voorziet of een probleem oplost kun jij vervolgens de oplossing aandragen.  

Ik hoop dat je een paar ideeën hebt opgedaan voor affiliate marketing zonder website? Als je regelmatig updates wilt ontvangen over affiliate marketing, schrijf je dan in voor de email updates.

Internet Marketing Kennisbank Navigatie

Affiliate Marketing Pagina’s

Wat is Affiliate Marketing
Affiliate Marketing in Nederland
Affiliate Marketing Tips

Internet Marketing Kennisbank

WordPress
SEO (Zoekmachine optimalisatie)
Online adverteren
Email marketing
Webhosting
Affiliate marketing

Share This