Affiliate Marketing tips

Affiliate Marketing Tips

Op deze pagina met affiliate marketing tips ga ik ervan uit dat je begrijpt wat affiliate marketing is. Als dit niet het geval is, dan raad ik je aan eerst dit artikel te lezen: Wat is Affiliate Marketing.  

De affiliate marketing tips variëren in moeilijkheidsgraad, sommige tips zijn direct toe te passen en voor ander moet je net iets meer moeite doen.

Affiliate Marketing = Verkopen

Affiliate marketing tips – 1 : snap hoe verkopen werkt!

Veel mensen associëren verkopen met gladde autoverkopers die blijven praten zonder dat ze weten wat de behoefte van een potentiële klant is. Zonder informatie van een prospect kun je niet voorzien in de behoefte en is verkopen meer geluk dan wijsheid.
Online gelden dezelfde principes. Je kunt niet iedereen een afvalprogramma verkopen, omdat niet iedereen overgewicht heeft. Daarom is het belangrijk om filters aan te brengen (zie volgende paragraaf) en de juiste doelgroep te bereiken.

Een filter helpt bij het bereiken van de juiste doelgroep. Nu je een groep mensen hebt bereikt waarvan je weet dat ze een probleem hebben, wordt het tijd om dit probleem op te gaan lossen.

Los problemen op en help mee met het bereiken van doelen

Problemen (voorbeeld)

“Iemand zijn hond luistert niet en rent voortdurend achter katten aan. Dit is een irritant probleem, hoe los jij dit op?

Oplossing: Je hebt een hondentraining ontwikkeld die ervoor zorgt dat een hond binnen vier weken extreem goed luisteren en niet meer achter katten aan rent. De training is online te volgen en je kunt het oefenen bij elke uitlaatbeurt. Als je na vier weken geen resultaat ziet wordt het aankoopbedrag van de cursus direct teruggestort, je loopt dus geen enkel risico.   

Help mee met het bereiken van doelen (voorbeeld)

Mensen stellen doelen, help ze om deze doelen sneller te bereiken. Ik neem als voorbeeld binnen een jaar een marathon lopne. Hoe gaat jouw product/dienst hierbij helpen?  

Oplossing: Jouw product zorgt ervoor dat je altijd gemotiveerd blijft en gezamenlijk naar het een doel toe groeit (in dit geval het lopen van een marathon).
Afgelopen jaar liepen 500 mensen een marathon omdat ze meededen aan programmaX. Wil je komend jaar de marathon van Berlijn lopen? Schrijf je dan nu in en start direct!  

Vertrouwen en Urgentie

Urgentie staat gelijk aan actie. Zorg ervoor dat je aanbod onweerstaanbaar en gelimiteerd is.

Vertrouwen. Zorg ervoor dat je een band opbouwt met je potentiële afnemers. Dit doe je door te bloggen, goede social post te maken en e-mail autoresponders op te zetten.

Filter je verkeer

Affiliate marketing tips – 2 : filter je verkeer

De meeste startende affiliate marketeers maken de fout om zoveel mogelijk verkeer door te sturen naar de pagina van de advertiser. Deze methode resulteert meestal in lage conversies en de marketeers leggen de schuld bij de advertisers neer. Vaak is dit onterecht omdat je een voorselectie moet maken.

Bezoeker of followers moet eerst reageren op een probleem wat jij voor hen gaat oplossen, Niet iedereen heeft last van overgewicht of wil komend jaar een marathon lopen. Iemand doorsturen zonder dat hij een probleem of doel heeft converteert niet.

Om dit te doen kun je bijvoorbeeld een Facebook advertentie maken die een probleem beschrijft. Als mensen op deze advertentie klikken heb je een eerste filter aangebracht.

Creëer Pre-sale content

Affiliate marketing tips – 3: Creëer Pre-sale content

Je kunt er voor kiezen om mensen rechtstreeks door te sturen naar het aanbod van de advertisers en vervolgens duimen dat ze ook daadwerkelijk een aankoop doen. Om de kans op een aankoop te verhogen kun je ook een tussenstap doen met een opt-in. Deze opt-in plaats je op een landingspagina, die achter de advertentie staat. Vraag of ze zich willen inschrijven in ruil voor een gedeelte van de oplossing.

Praktijkvoorbeeld:  

Mensen hebben op je advertentie geklikt waarin je ze belooft binnen 3 maanden 10 kilo af te vallen zonder moeilijke diëten of extreme trainingen. Als ze vervolgens op je advertentie klikken tonen ze interesse, maar zijn ze in de meeste gevallen nog niet volledig overtuigd. Daarom geeft je op de landingspagina een kleine bonus weg in ruil voor hun e-mailadres. Een deel van de bezoekers schrijft zich niet in. Sterker nog dit zal om een groot deel van de bezoekers gaan, maar denk je dat deze mensen wel waren ingegaan op het aanbod als ze niet eens gratis informatie willen ontvangen? Nee dus, dit zijn mensen die je eruit wilt filteren. De mensen die zich wel inschrijven zijn waardevolle leads, met deze mensen moet je een band opbouwen door ze waardevolle informatie te geven. Hierdoor bouw je vertrouwen op en is de kans groot dat ze jouw aanbevelingen gaan opvolgen. Eindeloze autoresponders zijn echt niet nodig, zorg ervoor dat je 1 of 2 goede mails hebt waar ze direct mee aan de slag kunnen. In de derde mail kan het aanbod van de advertiser staan en nee, nog steeds niet alle inschrijvers converteren, maar je conversiepercentage gaat wel een stuk omhoog en je hebt een asset, het e-mailadres.  

Gebruik Affiliate netwerken

Affiliate marketing tips – 4: Gebruik affiliate netwerken

Een affiliate netwerk brengt publishers en advertisers samen. Als je serieus aan de slag wilt met affiliate marketing, dan is het verstandig om je bij een paar van deze netwerken in te schrijven.

Affiliate netwerken hebben de volgende voordelen:

  • Het komt regelmatig voor dat publishers zonder duidelijke reden worden verwijderd uit een campagne. Als je al je geld op één advertiser zet loop je dus het risico om van de een op andere dag zonder inkomen te zitten. Spreid daarom het risico door met meerdere netwerken en directe affiliates te werken.
  • Vanuit een affiliate netwerk kun je meerdere producten en diensten aanbieden en hoef je niet steeds te wachten op goedkeuring van de advertiser.
  • Je kunt ervan uitgaan dat de tracking goed verloopt en over het algemeen heb je een langer cookie periode. Het verkeer wat jij doorstuurt wordt dus langer onthouden

Als je wil weten welke netwerken en in Nederland zijn, dan kun je de onderstaande pagina raadplegen.

Affiliate Marketing in Nederland

Schrijf je in voor nieuwsbrieven van concurrenten  

Affiliate marketing tips – 5: Schrijf je in voor nieuwsbrieven van concurrenten

Een mooi gezegde die van toepassing is op dit onderwerp is “je hoeft het wiel niet opnieuw uit vinden”! Daarom is het verstandig om te kijken welke sites ook als publisher fungeren voor een advertiser. Om hierachter te komen moet je een beetje research doen. Als je bijvoorbeeld een publisher wilt worden in de afvalmarkt, kun je Googelen op populaire zoektermen, snel afvallen, makkelijk afvallen, afvallen zonder dieet etc. Naast Google kun je Facebook ook inzetten om dit soort aanbieders te vinden. Als je weet welke producten en programma’s worden aangeboden door advertisers, dan kun je ook direct zien of deze sites gebruik maken van dezelfde advertisers.

Nu je een paar van deze sites hebt gevonden is inschrijven op de nieuwsbrief of ingaan op de pre-sales content een goede volgende stap. Je kunt hiervoor een nieuw e-mailadres aanmaken welke je gebruikt om je in te schrijven bij de concurrenten. Op die manier heb je direct een goed overzicht van pakkende aanheffen voor e-mails. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je alles 1 op 1 kopieert. Het is bedoeld ter inspiratie. Deze inspiratie gebruik je om er een eigen verhaal van te maken.

Maak een spreadsheet met alle info van advertisers

Affiliate marketing tips – 6: Maak een spreadsheet met alle info van advertisers

Inmiddels weet je hoe verkopen werkt en dat je het verkeer moet filteren en pre-sales content de conversies verhoogt. Daarna heb ik je informatie gegeven om goede deals op te sporen en om gebruik te maken van de e-mail marketing strategieën van de concurrenten. Deze informatie moet je al genoeg handvatten geven om aan de slag te kunnen met affiliate marketing.

In deze paragraaf wil ik je het belang van een goede administratie benadrukken. Als je na een paar maanden lekker bezig bent en je bent publisher voor meerdere advertisers, dan kun je nog wel eens een login vergeten, de commissie niet meer precies weten etc. Daarom is het slim om direct bij de start een spreadsheet aan te maken en in deze sheet alle informatie te zetten. Ik gebruik mijn sheet regelmatig om snel mijn affiliate links op te zoeken en te gebruiken op één van mijn sites.

Internet Marketing Kennisbank Navigatie

Affiliate Marketing Pagina’s

Wat is Affiliate Marketing
Affiliate Marketing zonder website
Affiliate Marketing in Nederland

Internet Marketing Kennisbank

WordPress
SEO (Zoekmachine optimalisatie)
Online adverteren
Email marketing
Webhosting
Affiliate marketing

Share This